Geef kinderen een toekomst cadeau!

Sponsoractiviteiten 2020

Voor een overzicht van onze activiteiten in 2020, zie ons jaarprogramma 2020.  

Hulpactie voor Kadia

In de maanden november en december  heb ik samen met mijn zussen een korte en snelle inzamelingsactie gehouden voor  een groep vrouwen in Mali. De veiligheidssituatie is er zorgelijk. Zoals voor Kadia,  een Dogonvrouw, die met haar kinderen is gevlucht uit haar dorp. De jihadisten hebben haar dorp overvallen, haar man vermoord en haar huis vernietigd. Daarom is zij met haar kinderen naar een veiliger plaats, Bandiagara, gevlucht. Zij heeft niets meer, en is afhankelijk van de hulp van anderen. Onderdak voor deze vrouwen heeft de burgemeester van Bandiagara kunnen regelen. Maar voedsel is voor iedereen schaars. Gelukkig zijn er al kleine hulpacties gestart om deze families te ondersteunen, maar meer hulp is welkom. De hulpactie heeft €1000 opgebracht waarmee we 50 families hebben kunnen helpen met rijst en gierst. 

 

Statiegeldactie Albert Heijn Gorredijk

In de maand oktober hebben wij in samenwerking met Albert Heijn Gorredijk een statiegeldactie voor de schoolkinderen in Mali gehouden.  Dat leverde het mooie bedrag op van  in totaal €140. Ook nu komt de opbrengst weer geheel ten goede aan deze kinderen, waaronder tienermoeders. Hierbij willen iedereen die zijn/haar flessenbon heeft gedoneerd aan onze stichting hartelijk dank zeggen. Een bijzonder woord van dank aan Albert Heijn Gorredijk die deze actie mogelijk heeft gemaakt. 

Statiegeldactie Jumbo Gorredijk 

In de maanden december en januari hebben wij in samenwerking met Jumbo Gorredijk een statiegeldactie voor de schoolkinderen in Mali gehouden.  Dat leverde het mooie bedrag op van  in totaal €210. Ook nu komt de opbrengst weer geheel ten goede aan deze kinderen, waaronder tienermoeders. Hierbij willen iedereen die zijn/haar flessenbon heeft gedoneerd aan onze stichting hartelijk dank zeggen. Een bijzonder woord van dank aan Jumbo Gorredijk die deze actie mogelijk heeft gemaakt. 

Donatie Lionsclub Opsterland

Ook dit jaar heeft de Lionsclub Opsterland ons verblijd met een gulle gift. We mochten van hen  het mooie bedrag van €1.500 ontvangen. We zijn ontzettend blij en dankbaar voor deze gift. Hiermee kunnen we weer 10 tienermoeders ondersteunen voor een heel schooljaar. Een welkome bijdrage nu de omstandigheden in Mali nog steeds onzeker zijn a.g.v. de politieke situatie en helaas is ook in Mali het coronavirus geconstateerd. deze donatie is dan ook meer dan welkom. 

 

Sponsoractiviteiten 2019

Voor een overzicht van onze activiteiten in 2019, zie ons Jaarprogramma 2019.  

Donatie Lionsclub Opsterland

Ook dit jaar heeft de Lionsclub Opsterland ons verblijd met een gulle gift. Van hen mochten we het mooie bedrag van €500 ontvangen. Wij zijn ontzettend blij en dankbaar voor deze gift. Hiermee kunnen we weer 3 tienermoeders ondersteunen voor een heel schooljaar.

Verjaardagsfeest Janny

In februari vierde Janny van Reenen haar verjaardag.  Janny wilde geen cadeaus voor haarzelf vragen, maar wilde graag dat de gasten een gift doneerden aan onze stichting. Ontzettend lief en hartverwarmend!  Alle gasten hebben daar gehoor aan gegeven en dat resulteerde in het mooie bedrag van €307,50. Geweldig! Hiermee kunnen wij de schoolkinderen en tienermoeders in Mali blijven ondersteunen. Wij willen Janny, familie en vrienden enorm bedanken voor de giften die zij hebben gegeven!  

Statiegeldactie Albert Heijn en Poiesz Gorredijk 

Uw statiegeldbon geeft een kind in Mali toegang tot onderwijs en kans op een betere toekomst!

In de maanden januari en februari hebben wij in samenwerking met Albert Heijn en Poiesz  Gorredijk een statiegeldactie voor de schoolkinderen in Mali gehouden.  Dat leverde het mooie bedrag op van  in totaal €243,60. Ook nu komt de opbrengst weer geheel ten goede aan deze kinderen, waaronder tienermoeders. Hierbij willen iedereen die zijn/haar flessenbon heeft gedoneerd aan onze stichting hartelijk dank zeggen. Een bijzonder woord van dank aan Albert Heijn en Poiesz die deze actie mogelijk hebben gemaakt.  

Statiegeldactie Albert Heijn Gorredijk 

In de maanden oktober en fnovember hebben wij in samenwerking met Albert Heijn Gorredijk een statiegeldactie voor de schoolkinderen in Mali gehouden.  Dat leverde het mooie bedrag op van  in totaal €260. Ook nu komt de opbrengst weer geheel ten goede aan deze kinderen, waaronder tienermoeders. Hierbij willen iedereen die zijn/haar flessenbon heeft gedoneerd aan onze stichting hartelijk dank zeggen. Een bijzonder woord van dank aan Albert Heijn  die deze actie mogelijk heeft gemaakt.  


 


Sponsoractiviteiten 2018

Voor een overzicht van onze activiteiten in 2018 , zie ons Jaarprogramma 2018.  

Statiegeldactie Jumbo Gorredijk 

 

Uw statiegeldbon geeft een kind in Mali toegang tot onderwijs en kans op een betere toekomst!

In de maanden augustus en september  hebben wij in samenwerking met Jumbo  Gorredijk een statiegeldactie voor de schoolkinderen in Mali gehouden.  Dat leverde het mooie bedrag op van €166. Ook nu komt de opbrengst weer geheel ten goede aan deze kinderen, waaronder tienermoeders. In samenwerking met onze lokale partnerorganisatie verstrekken wij deze kinderen  schoolspullen en schoolmaaltijden en indien nodig overnachting bij gastgezinnen. 

 

Statiegeldactie Albert Heijn Gorredijk 

 

Uw statiegeldbon geeft een kind in Mali toegang tot onderwijs en kans op een betere toekomst!

In de maanden juni en juli hebben wij in samenwerking met Albert Heijn Gorredijk een statiegeldactie voor de schoolkinderen in Mali gehouden.  Dat leverde het mooie bedrag op van €325. Ook nu komt de opbrengst weer geheel ten goede aan deze kinderen, waaronder tienermoeders. In samenwerking met onze lokale partnerorganisatie verstrekken wij deze kinderen  schoolspullen en schoolmaaltijden en indien nodig overnachting bij gastgezinnen. Dank aan alle donateurs en aan Albert Heijn Gorredijk, die deze actie mogelijk heeft gemaakt. 

 

 

 Famliefeest 20 januari 2018

Wij kijken terug op een geweldig familiefeest! Afgelopen zaterdag 20 januari waren wij uitgenodigd op een 'vaute' party van Leontien en Martijn. Deze avond was het hun wens om niet voor zichzelf cadeaus te vragen, maar om een gift te vragen voor het project van Ambasiekana. Ontzettend lief en hartverwarmend! Alle gasten hebben daar gehoor aan gegeven en dat resulteerde in het fantastische bedrag van € 795, ongelooflijk mooi! Wij willen Leontien, Martijn, alle familie en vrienden enorm bedanken voor de giften die zij hebben gegeven! 

 

Ria Blaak, Barou Dolo, Tina van der Velde, Martijn en Leontien.

Donatie Kringloopcentrum het Trefpunt Marum

 Wat zijn wij als stichting blij met zoveel lieve mensen om ons heen! Wij werden opnieuw verrast door een donatie van kringloopcentrum het Trefpunt uit Marum. Deze organisatie doneert meerdere malen per jaar aan goede doelen. Een van de vrijwilligers van het Trefpunt, Dinie Smid, heeft ons project onder de aandacht gebracht en enthousiast verteld wat wij doen voor de kinderen in Mali. Het Trefpunt besloot daarom een cheque aan ons te overhandigen met het fantastische bedrag van €1.000! Met deze geweldige gift kunnen we weer vele kinderen in Mali toegang bieden tot onderwijs en daarmee hun kans voor een betere toekomst vergroten. Wij willen het Trefpunt dan ook enorm bedanken voor deze geweldige donatie. Speciaal woord van dank voor Dinie, die dit samen met de vrijwilligers tot stand heeft gebracht. Hartverwarmend!

Gift Lionsclub Opsterland

Wat zijn het nieuwe jaar voor ons project in Mali goed begonnen! Naast voorgaande giften heeft ook de Lionsclub Opsterland ons verblijd met een geweldig bedrag van maar liefst € 2.500. Wij zijn ontzettende blij en dankbaar voor deze gulle gift. Hiermee kunnen we maar liefst 15 tienermoeders ondersteunen voor een heel schooljaar. Wat een geweldige bijdrage van de Lionsclub Opsterland. Fantastisch!

Tina van der Velde, Dinie Smid, Barou Dolo en Ria Blaak

Sponsoractiviteiten 2017

Voor een overzicht van onze activiteiten in 2017 , zie ons Jaarprogramma 2017.  

Grote fuifactie Leeuwarder gymnasiastenclub

14 Januari 2017 was het zover en vond de jaarlijkse grote fuif van het stedelijk gymnasium Leeuwarden plaats.  Tijdens dit feest voeren kinderen toneelstukjes op en is er dans en muziek. In de pauze is er een loterij. De loterij wordt gesponsord door winkels in de omgeving van Leeuwarden. Zij leveren prijzen aan, die verloot kunnen worden.  Ieder jaar gaat de opbrengst van de loterij naar een goed doel. Dit jaar heeft Julyan, één van de leerlingen van de school, gevraagd of de opbrengst ten goede van stichting Ambasiekana Mali mocht komen. Dit mocht en daar waren wij uiteraard heel blij mee. Er werd een totaalbedrag opgehaald van €733,40. Een prachtig resultaat! Heel erg bedankt voor jullie inzet.

 


Statiegeldactie Albert Heijn Gorredijk 

Uw statiegeldbon geeft een kind in Mali toegang tot onderwijs en kans op een betere toekomst!

In de maanden april en mei van dit jaar hebben wij in samenwerking met Albert Heijn Gorredijk een statiegeldactie gehouden. De uiteindelijke opbrengst bedroeg €355.  Ook nu komt de opbrengst weer geheel ten goede van de schoolkinderen in Mali en kunnen we hen schoolspullen en schoolmaal-tijden verstrekken en indien nodig overnachting bij gastgezinnen. Dit doen we in samenwerking met onze lokale partnerorganisatie in Mali. Statiegeldactie Jumbo Gorredijk 

De statiegeldactie in de maanden november en december leverde het mooie bedrag op van € 158,05. We zijn blij en dankbaar dat we weer zo'n mooi bedrag in ontvangst mochten nemen van Jumbo Gorredijk! Hierbij willen we iedereen die zijn/haar flessenbon heeft gedoneerd aan onze stichting, hartelijk dank zeggen. een bijzonder woord van dank aan Jumbo Gorredijk, die deze actie mogelijk heeft gemaakt.  

Vanaf 6 juni 2017 organiseerden wij in samenwerking met Jumbo Gorredijk eveneens een statiegeldactie voor de schoolkinderen in Mali. De uiteindelijke opbrengst bedroeg €40.

Op de foto v.l.n.r.Ria Blaak, Ieda Blokzijl (Jumbo Gorredijk), Barou Dolo (voorzitter van onze stichting in Mali) en Tina van der Velde


WIJ GAAN KNALLEN!!!

Gorredijk Tweewielers en Stichting Ambasiekana

We kunnen terugzien op een geslaagde loterijactie tijdens de Gordykster dagen op 1,2 en 3 september 2017.  Door het kopen van een lot, kon u mee dingen naar fantastische prijzen die beschikbaar zijn gesteld door: Gorredijk Tweewielers. U heeft dat volop gedaan en daar zijn wij ontzettend blij mee. De uiteindelijke opbrengst bedraagt € 1.620

Een geweldig bedrag waar we in ieder geval 10 meisjes mee naar school kunnen helpen. De gelukkige prijswinnaars konden hun prijs op vrijdag 8 september ophalen bij Gorredijk Tweewielers (naast de Hema). De overige drie winnaars kunnen zich, op vertoon van de lotnummers, nog melden. 

De prijswinnaars Wiepie Tolsma (omafiets), Coby de Haas (omafiets) + Pietsje van der Wal (ffietstas) Achteraan staat Gerard van der Veen (Gorredijk Tweewielers en aan weerszijden Tina van der velde (rechts) en Ria Blaak (links).

Wij willen Gorredijk Tweewielers nogmaals heel hartelijk danken voor de beschikbaar gestelde prijzen! Natuurlijk ook al onze vrijwilligers zonder wie de actie niet mogelijk was geweest. En tot slot alle mensen die een lot hebben gekocht: heel erg bedankt allemaal!  

Kerstfair Burgemeester Harmsma school (BHS) groot succes! 

De kerstfair van de Burgemeester Harmsmaschool (BHS) leverde op de donderdag voor kerst € 2.100 op voor het project voor schoolgaande kinderen in Mali van de stichting Ambasiekana Mali. Op de kerstfair verkochten de leerlingen zelfgemaakte spullen. Bij de uitreiking van de cheque benadrukte Marita Schreurs, directeur van de BHS, de betrokkenheid van de school. "De BHS vindt het belangrijk dat alle kinderen wereldwijd, kansen hebben om een goed bestaan op te bouwen. Onderwijs biedt hen daarvoor een goede basis". Bij de uitreiking was ook Barou Dolo aanwezig. Barou Dolo is voorzitter van de lokale stichting in Mali, die het project daar begeleidt. Hij was erg blij met de opbrengst. "We will use this money to make it possible for more children in Mali to go to school. Thank you all on behalf of them."


 Sponsoractiviteiten 2016

Walk for Mali, zaterdag 22 oktober 2016.                                           

De Walk for Mali was een groot succes met 130 deelnemers en een opbrengst van ruim € 800.               Na een week met veel regen en kou vond op zaterdag 22 oktober 2016 de Walk for Mali plaats. Een wandeltocht voor het goede doel waarbij we samenwerken met Doelgericht Wandelen uit Oudehorne. Het was een prachtige zonnige herfstdag en de wandelaars konden kiezen uit verschillende afstanden (5, 10, 15 en 25 km). Het inleggeld bedroeg 5 euro voor volwassenen. Voor kinderen tot en met 12 jaar gold een vrijwillige bijdrage.   De wandelaars werden onderweg verrast met een hapje en drankje, mooie routes en muziek. Start en Finish was bij basisschool De Librije in Gorredijk. Voor verdere informatie klik hier.

Onze dank gaat uit naar alle sponsors, artiesten vrijwilligers en deelnemers aan de Walk for Mali.De artiesten die belangeloos meewerkten waren: Adri de Boer, Simon en Dirk, djembégroep Kûngalo en, Jeremy van Velzen

De Walk for Mali is gesponsord door: PCBS De Librije die de school ter beschikking stelde, Albert Heijn Gorredijk die de catering verzorgde, de EHBO via Edwin Pietersma, tentenverhuur G. van der Iest, Puer/Wereldwinkel Gorredijk , Sijperda Verhuur (mobiele toiletten) en Albert en Meinstjes Fotografie en film (www.Trochrinne.Blogspot.com). O
 

Sponsoractiviteiten 2015

Benefietconcert Ambasiekana Mali 7 november 2015, de Skâns Gorredijk

 


Het benefietconcert was een groot succes. Er waren ruim 160 bezoekers en de opbrengst was onverwacht hoog: €3.150. Ook de regiokrant Sa! heeft er een artikel aan gewijd.

 Paascollecte De Librije april 2015

Basisschool De Librije uit Gorredijk organiseerde in de week van Pasen in de Skâns een aantal paasvieringen. Ouders en opa's en oma's waren hier ook bij aanwezig. Bij de uitgang werd gecollecteerd voor de stichting Ambasiekana. De totale opbrengst was  €327,82. Lees meer...


 

 

                                                                      


 


 


 

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                     

en